"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!


Μετά την έκδοση των Λόγων του Αββά Δωροθέου στην αγγλική γλώσσα (https://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2017/10/blog-post_75.html), στην οποία προέβη το περίφημο "Κέντρο Παραδοσιακών Ορθοδόξων Σπουδών" στις Η.Π.Α., μια νέα έκδοση έρχεται, η οποία αφορά και πάλι τον πολυαγαπημένο, για τους Ορθοδόξους, Αββά Δωρόθεο. Πρόκειται για τις επιστολές και διάφορες ρήσεις του, κείμενα τα οποία μετέφρασε και πάλι ο ακάματος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Έτνα κ. Χρυσόστομος.
Την έκδοση αυτήν μπορεί κανείς να την παραγγείλει από εδώ:

1 σχόλιο:


  1. Ο Αββάς Δωρόθεος, ο μέγιστος αυτός νηπτικός Πατέρας της Εκκλησίας, έχει συγγράψει υπέροχες διδαχές.

    Μια σημείωση μόνο, ο Αββάς Δωρόθεος υπήρξε υποτακτικός του Αββά Βαρσανουφίου ο οποίος με τα χαρίσματα που του χάρισε ο Κύριος υπήρξε στύλος και εδραίωμα της Εκκλησίας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να διαβάζονται οι Λόγοι του.

    Το γράφω αυτό γιατί πολλοί παλαιοί και όψιμοι οικουμενιστές και οικουμενίζοντες, χρησιμοποιούν τους Λόγους περί υπακοής και ταπείνωσης του Αββά Δωροθέου, για να ενισχύσουν την Επισκοπο-λατρεία και την Γεροντο-λατρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή