"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Συνειδητή προσπάθεια παρεμπόδισης του Διαλόγου μεταξύ των Αντιοικουμενιστών



Έλαβα το παρακάτω μήνυμα από τον αδελφό Διονύσιο Πολυμενόπουλο και το δημοσιεύω.

Δάσκαλε χθες 4/11/2017 στην Π.Π. δημοσιεύθηκε το παρακάτω σχόλιο από τον υπεύθυνο του ιστολογίου : 
"Πατερική Παράδοση 4/11/17, 2:05 μ.μ.
Το ιστολόγιο "Πατερική Παράδοση" δεν θα γίνει βήμα προπαγάνδα των ΓΟΧ, ούτε βήμα διασυρμού και εμπαθέστατων σχολίων προσώπων. Κάποια σχόλια ευπρεπή δημοσιεύουμε, τα άλλα έχετε τα δικά σας ιστολόγια να μας υβρίσετε και ήδη το κάνετε, αποκαλώντας μας Πάπες και σχισματοαιρετικούς, επειδή αποκαλύπτουμε την αμετανοησία σας στο σχίσμα, το οποίο έχετε σφιαχταγκαλιάσει και δεν κατανοείτε ότι, η πρόταση του π. Ευθύμιου για ένωση στο αγώνα κατά του Οικουμενισμού, -ασχέτως Ημερολογίων-, σας βγάζει από το αδιέξοδο στο οποίο έχετε φτάσει. Έτσι μας θεωρείτε τους αποτειχισμένους νεοημερολογίτες αιρετικούς και μας πολεμείτε, δυσκολεύοντας τον αγώνα μας εναντίον της Παναιρέσεως. Ποιοί χαίρονται γ' αυτό; Μόνο ο Οικουμενιστές!      
Εάν συνδυάσουμε την παραπάνω δήλωση με όσα έχουν γραφεί στο ιστολόγιο αυτό εναντίον των Ορθοδόξων του Πατρίου Ημερολογίου- Εορτολογίου βγαίνει αβίαστα, κατά την γνώμη μου, το συμπέρασμα ότι το ιστολόγιο Π.Π. συνειδητά προσπαθεί να εμποδίσει κάθε προσπάθεια όχι μόνο σημερινής ή μελλοντικής καταλλαγής μεταξύ των αληθινών Ορθοδόξων, αλλά τρέμει ακόμη και στην πιθανότητα της αλληλογνωριμίας , της ανταλλαγής σε προσωπικό επίπεδο απόψεων, ακόμη και του πλησιάσματος, προς άρση πιθανών παρεξηγήσεων ή και διορθώσεως αμοιβαίων σφαλμάτων των μερίδων των αληθινών Ορθοδόξων, με τους Ορθοδόξους του Πατρίου, είτε ανήκουν Εκκλησιαστικά στους ΓΟΧ, είτε όχι. Βέβαια το κάθε ιστολόγιο έχει δικαίωμα να υποστηρίζει ότι θεολογική άποψη θέλει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα στα πλαίσια ενός καλοπροαίρετου θεολογικού προβληματισμού τόσων Πιστών, για το δέον γενέσθε, να εξαφανίζει σχόλια που αφορούν τη Θεολογική λογική που πρεσβεύει και να μην απαντά σε αυτά, διότι απλούστατα δεν συμφέρει να απαντήσει. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύω σχόλιο μου επώνυμο, που ουσιαστικά λογοκρίθηκε από την Π.Π. με τέτοιου είδους περιεχόμενο και έγραφε:   
"(Πραγματικά εσείς στην Π.Π. δεν υπολογίζετε όσο πρέπει τα όσα υποστηρίζετε. Τους φιλοοικουμενιστές και όσους τους ακολουθούν, ιδιαίτερα μετά την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης, τους θεωρείτε Αιρετικούς, τους ΓΟΧ και γενικά όσους Αποτειχίσθηκαν με την αλλαγή του Ημερολογίου- Εορτολογίου τους θεωρείτε Σχισματικούς, διότι κατά την γνώμη σας Αποτειχίσθηκαν άκαιρα και χωρίς να έχουν κανονικό δικαίωμα για την πράξη τους αυτή. Οπότε με αυτή την λογική η Ορθόδοξη Εκκλησία επί της Γης αποτελείται από μικρές ομάδες νέων Αποτειχισμένων, σαν την δική σας, μεταξύ τους διαφωνούσες και πολλάκις Ακοινώνητες. Σύμφωνα με την λογική σας σήμερα δεν έχουμε στην ουσία καμμία Ορθόδοξη Σύνοδο Επισκόπων σε όλη την υφήλιο, αφού συγκοινωνούν με τους Οικουμενιστές άπαντες των επίσημων Εκκλησιών, αλλά εάν το ψάξουμε λεπτομερέστερα δεν θα βρούμε ούτε καν Ορθόδοξο Επίσκοπο κατά την λογική σας, αφού και τον Επίσκοπο Αρτέμιο τον θεωρείται στην ουσία Σχισματικό. Δεν νομίζετε ότι κάπου η λογική σας αυτή υπερβάλει και με αυτό τον τρόπο σκέψης καταλήγουμε σε άτοπα συμπεράσματα, όσον αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία; Εγώ απλά ερωτώ, σεις απαντήσατε πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους αναγνώστες και μεταξύ αυτών και σε μένα). 
Το παραπάνω σχόλιο το έστειλα στις 3/11/2017  7:40 μ.μ., ως Ανώνυμος, και δεν το δημοσιεύσατε κ. Σημάτη για τον απλούστατο λόγο ότι δεν σας συνέφερε η δημοσίευσή του, τώρα το επαναλαμβάνω με το πλήρες όνομά μου για να σας αποδείξω για άλλη μία φορά την πραγματική  αδυναμία σας στην αληθινή και όχι ελεγχόμενη ανταλλαγή απόψεων. " .  
Το επώνυμο σχόλιο μου εστάλει στις 3/11/2017 περίπου στις 12:00 μ.μ. το βράδυ και είχε την ίδια τύχη με το ανώνυμο παρομοίου περιεχομένου.  Περιμένω την απάντηση του κ. Σημάτη ,εάν έχει το θάρρος να το δημοσιεύσει και να το απαντήσει. 
Με αγάπη Χριστού Διονύσιος Πολυμενόπουλος Πάτρα. 
Παρακαλώ εάν το θεωρείτε χρήσιμο να δημοσιευθεί το παρόν στο ιστολόγιό σας ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

1 σχόλιο:


  1. Καλό θα ήταν να μην ασχολούμαστε με την Π.Π και τον Ευθύμιο Τρικαμηνά ο οποίος ανακάλυψε τον οικουμενισμό και την αποτείχιση την δεκαετία του '90.

    Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρει ο εκκλησιαστικός χώρος του πατρίου εορτολογίου, την ενότητα που του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή