"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Του συνεργάτου μας Δ.Π.
Λίγη υπομονή και τα πράγματα σύντομα θα ξεκαθαρίσουν, όσον αφορά το πώς εννοούν την Αποτείχιση, οι νεώτεροι Αποτειχισμένοι και επίσης οι άρτι Αποτειχισμένοι. Εμείς οι Ορθόδοξοι που ακολουθούμε το Εκκλησιαστικό Εορτολόγιο-Ημερολόγιο ( Πάτριο ) δείξαμε από την πρώτη στιγμή της διακοπής μνημοσύνου των αδελφών αυτών την συμπάθεια και συμπαράστασή μας και ελπίζουμε και στην δική τους καλή προαίρεση απέναντί μας, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα που βιώνουν και όχι τι όποιες ιδεοληψίες κάποτε διδάχθηκαν εναντίον μας. Ελπίζουμε, αλλά ο καιρός σύντομα θα δείξει το βάθος της καρδίας εκάστου. Στην μεγάλη αυτή Εκκλησιαστική κρίση που ζούμε, με την εμφάνιση και ανάπτυξη της Παναίρεσης από δεκαετίες και ιδιαίτερα πρόσφατα μετά την "Σύνοδο της Κρήτης", ότι δεν στηρίζεται, ως αντίσταση, στην Πατερική Γραμμή και Παράδοση θα καταρρεύσει, έστω και αν εντυπωσιάσει πρόσκαιρα. Ελπίζουμε στην ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων, μακρυά και ενάντια από τους Φιλοοικουμενιστές. Ελπίζουμε, για το συμφέρον της Εκκλησίας, να εισακουσθούν οι αδελφικοί μας λόγοι. Ευχαριστούμε τον Θεό μας, που μας χάρισε, με τους κόπους και τους διωγμούς εναντίον των Πατέρων μας, μία σημαντική Εκκλησιαστική υποδομή για να συνεχίσουμε την Μαρτυρία της Ορθοδοξίας ενώπιον του θλιβομένου πνευματικά Κόσμου. Εμείς αυτές τις δωρεές και τις ζούμε και τις εκτιμούμε και γνωρίζουμε έμπρακτα πόσο σημαντικές και αναγκαίες είναι για τη υπεράσπιση της Πίστεώς μας. Καλή Ανάσταση αδέλφια και οι εγγύς και οι μακράν. Καλή Ανάσταση, όσοι αγαπάμε ειλικρινά Τον Χριστό μας και Την Εκκλησία Του θα βρούμε τον δρόμο.

Του συνεργάτου μας Ι.Μ.
Για την "μήνυση" του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας δεν προτίθεμαι να σχολιάσω το προφανές: χαρτοπόλεμος και προπέτασμα καπνού. 
Πλέον δε θα πρέπει να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλλους! Ο σεβαστός καθηγούμενος έπραξε ωσαύτως, μη τυχόν και τα πνευματικοπαίδια του απηυδισμένα αποσκιρτήσουν στο παλιό ημερολόγιο. Όταν μηνύει επί αιρέσει αρχηγό άλλης τοπικής εκκλησίας ουχί στη συνοδό του αλλά σε... άλλη (!!!), μάλλον ή αγνοεί το κανονικό δίκαιο και την εκκλησιαστική ιστορία ή ανεβάζει θεατρικό έργο... Αν δεν είχαν συμβεί ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν (με μηνύσεις επί αιρέσει κληρικών άλλου κλίματος) δεν θα εμφιλοχορούσε ο λογισμός ότι πρόκειται για ενέργεια ατελέσφορο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως αυτή θα πάει στο αρχείο, για τον απλούστατο λόγο της αναρμοδιότητος να δικαστή επί της αρχής και επί της ουσίας.   
Αν συνοδευόταν από δήλωση ότι ως ηγούμενος και ως αδελφότητα διακόπτει την εκκλησιαστική επικοινωνία με τους ομόφρονες του Πατριάρχου (υπάρχουν αμέτρητοι πλέον στην Ελλαδική εκκλησία) και τους συλλειτουργούντες αυτοίς, θα εδυνάμεθα να εικάσωμε το πρώτο. 
Αλήθεια, στην πρόσφατη "σύνοδο" της Κρήτης, ορθοτομήθηκε ο λόγος της αληθείας; Είναι εύκολο λοιπόν να κάνουμε εκ του ασφαλούς τους ομολογητές...    
Δεν τους ενοχλεί ο συγχρωτισμός και μολυσμός με την αίρεση, αλλά ο ονειδισμός και το "μη αποσυνάγωγοι γένονται". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου