"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ;

Παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό να αυξάνεται η επίθεση εναντίον των Παλαιοημερολογιτών, η οποία μάλιστα προέρχεται από ποικίλους χώρους. Γιατί συμβαίνει άραγε αυτό; Μετά την προδοσία της Κρήτης και τις συνεχιζόμενες προδοσίες των Οικουμενιστών, γιατί πολεμούν τους Γνησίους Ορθοδόξους Παλαιοημερολογίτες;

Την απάντηση την είχε δώσει ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς πριν χρόνια στον "Ορθόδοξο Τύπο" και συγκεκριμένα στις 28-7-1995, όταν έγραφε τα εξής:

"Καὶ εἶναι ἄξιο ἀπορίας πῶς συμβαίνει οἱ Ἐπίσκοποί μας, ὅταν ἀκοῦνε γιὰ τοὺς Παλαιοημερολογίτες νὰ γίνωνται θηρία καὶ νὰ μιλάνε μὲ τὰ χειρότερα λόγια, ἐνῶ γιὰ τοὺς παπικοὺς καὶ τοὺς προτεστάντες, ποὺ δὲν ἄφησαν τίποτε ὄρθιο στὴν πίστη καὶ στὴν Παράδοση, νὰ εἶναι τόσο ἐνδοτικοί. Αὐτὸ κατὰ τὴν γνώμη μου συμβαίνει, ἐπειδὴ οἱ Παλαιοημερολογίτες μᾶς θυμίζουν διαρκῶς τὶς ἀμαρτίες μας καὶ τὶς προδοσίες μας, καὶ ἐπειδὴ στὶς ἡμέρες μας φαίνεται περισσότερο καθαρὰ τὰ σχέδια τῶν Οἰκουμενιστῶν ποὺ ξεκίνησαν ἀπὸ τὴν ἀλλαγὴ τοῦ ἡμερολογίου μὲ σκοπὸ τὴν πλήρη ἔνωση μὲ τοὺς αἰρετικοὺς ποὺ στὶς ἡμέρες μας φαίνεται νὰ πραγματοποιήται πρὸς πλήρη δικαίωσί των"!!!

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Δάσκαλε δεν είναι μόνο οι λόγοι που αναφέρεις αιτία των πρόσφατων επιθέσεων ανθρώπων και δαιμόνων εναντίον μας, αλλά και αυτά που αναμένουν να συμβούν σε λίγο καιρό και οι μεν και οι δε που μας επιτίθενται. Σε λίγο καρό αναμένεται οι Εκκλησίες της Γεωργίας και Βουλγαρίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσίας και Αντιόχειας, να αποφασίσουν Συνοδικά η κάθε μία, ότι δεν αποδέχονται, για διαφόρους λόγους, τις αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης. Τις Αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης δεν θα τις αποδεχθούν, αλλά την Σύνοδο αυτή δεν θα την Καταδικάσουν. Πανω σε αυτές τις αποφάσεις που αναμένονται, θα στηριχθούν οι " Αντιοικουμενιστές ",που αρνούνται την διακοπή του μνημοσύνου των Φιλοοικουμενιστών, για να δικαιώσουν τη στάση και στρατηγική τους υποστηρίζοντας, ότι υπάρχουν, μετά τις αποφάσεις αυτές, ελπίδες στο μέλλον, γενικά και αόριστα, με αγώνα, να ανατραπούν οι Αποφάσεις του Κολυμπαρίου και άρα δεν πρέπει να προχωρήσει η διακοπή του μνημοσύνου άμεσα, γιατί υπάρχει δήθεν κίνδυνος Σχίσματος από αυτή τη βιασύνη. Εννοείτε ότι όσοι Αποτειχίσθηκαν πρόσφατα για το θέμα της Συνόδου της Κρήτης θα αφεθούν στην μοίρα τους εύκολη λεία των Φιλοοικουμενιστών. Με αυτό τον τρόπο δια της ουσιαστικής Εκκλησιαστικής Ανοχής ( Συγκοινωνία με την Αίρεση ) πρόσωπα, ομάδες και Τοπικές Εκκλησίες θα αναγνωρίσουν de facto ότι έγινε στην Κρήτη και σιγά-σιγά θα το χωνέψουν κιόλας. Τότε αρχίζει ο ουσιαστικός ρόλος των υβριζομένων σήμερα Παλαιοημερολογιτών, καθώς είναι βέβαιο, ότι πλέον , έστω και μόνοι τους, θα προχωρήσουν σε Πανορθόδοξη Καταδίκη της Παναίρεσης, του Οικουμενισμού και Φιλιοικουμενισμού και Καταδίκη των Αποφάσεων και αυτής της Συνόδου του Κολυμπαρίου, τουλάχιστον θα καταδικαστεί η Δοξασία της Αιρέσεως. Ο πειρασμός μέσα τους καταλαβαίνει από πού θα λάβει σε λίγο καιρό το πνευματικό Ράπισμα γι αυτό βάζει σήμερα ανθρώπους να μας υβρίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ὡραῖα τά λέγει -- ἤ μᾶλλον τά ἔλεγε τότε -- ὁ π. Εὐθύμιος! Ὅμως, γιατί τώρα εἶναι καί αὐτός σφοδρός πολέμιος τῶν Ὀρθοδόξων τοῦ Πατρίου Ἑορτολογίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε τους αδελφούς του Πατρίου Ημερολογίου που διέσωσαν με αγώνες και προσωπικές θυσίες την Γνήσια Ορθοδοξία.

    Ας το πάρουμε απόφαση εμείς του νέου ημερολογίου ότι οι αδελφοί μας του Πατρίου Ημερολόγίου είναι το ακαινοτόμητο πλήρωμα της Εκκλησίας του Χριστού και ότι εμείς του νέου ημερολογίου πάμε από καινοτομία σε καινοτομία και σε λιγάκι όπως πάμε θα πέσουμε οριστικά στην αίρεση του οικουμενισμού (αν δεν έχουμε πέσει ακόμα).

    Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ενωθούμε όλοι (αποτειχισμένοι (παλαιοί και νέοι) και όλοι όσοι του νέου ημερολογίου είναι αντίθετοι στον οικουμενισμό) με μπροστάρηδες στον αγώνα τους αδελφούς μας του Πατρίου Ημερολογίου έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η Ορθοδοξία στην Ελλάδα.

    Περιθώρια για κόντρες και διαξιφισμούς μεταξύ αδελφών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ

    (e-mail : kyriakosvar@hotmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ Κυριάκο βλέπω συχνά τα σχόλια που δημοσιεύεις και καταλαβαίνω ότι έχεις αγνή καρδιά και βλέπεις μπροστά σου το δάσος περισσότερο από ότι άλλοι βλέπουν μόνο το δένδρο. Οι ανθρώπινες ατέλειες δεν έλειψαν ποτέ από τη ζωή Της Εκκλησίας. Και σε αυτά που γράφεις εδώ έχεις δίκιο, άλλωστε οι του Πατρίου έχουν πολυχρόνια πείρα αγώνος και έτοιμες Εκκλησιαστικές υποδομές, δηλαδή πνευματικά καταφύγια για τους αληθινούς Ορθοδόξους. Δεν μας ενδιαφέρει η ηγεσία, όπως κάποιοι μας κατηγορούν, αληθινούς αδελφούς ψάχνουμε και ζητάμε, αληθινούς Ορθόδοξους και ας ηγηθούν στην Ενότητά μας οι αξιότεροι και πνευματικά ικανότεροι, ώστε να έλθει με Την Χάρι Του Χριστού μας περισσότερος καλός καρπός για την Φιλτάτη Ορθοδοξία. Όμως αδελφέ μου υπάρχουν κωλύματα που εμποδίζουν το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα και αυτά έχουν σχέση κυρίως με τα πανάρχαια ανθρώπινα πάθη του Εγωϊσμού και της Επάρσεως. Ίσως αυτά τα αυτονόητα που υποστηρίζετε αδελφέ που τελικά δεν γίνονται να έλθουν τελικά κάτω από την ράβδο του κοινού Αιρετικού διώκτη μας. Ο Χριστός μαζί σου αδελφέ, ας μη χάνουμε την ελπίδα μας σε Εκείνον

      Διαγραφή
    2. Να είναι ένας αρχηγός( π.χ.ο Τρικαμηνάς ) και να οργανώσει μια Σύνοδο Αποτειχισμένων που θα καταδικάσει τον Οικουμενισμό και τους Οικουμενιστές επισκόπους.

      Διαγραφή
    3. Αδελφέ, Σύνοδο κατά των αιρετικών κάνουν οι Ορθόδοξοι ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ κάθε εποχής, και όχι οι ιερείς και οι λαϊκοί.

      Διαγραφή
  4. Άκρως αποκαλυπτικό και διαφωτιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι υγεία το να σε πολεμούν. Αν δε πολεμιέσαι δε στεφανώνεσαι. Ο πειρασμός είναι στεφανοθέτης αν το δούμε πνευματικά,αρκεί να έχουμε υπομονή. Ανησυχουν γιατί αποκαλύπτονται,όταν εκ του ασφαλούς λες ό,τι λες και κάνεις έχει διαφορά. Χάνουν ανθρώπους,επειδή παρατηρούν ότι δεν είναι και τόσο σωστοί όσο επικαλούνται και αυτοπροβάλλονται. Μακάρι να τους φωτίσει ο Θεός επειδή απ΄τα έργα του ο άλλος φαίνεται,αν μισείς και φθονείς,επιτίθεσαι και ερίζεις όλοι ξέρουμε από πού προέρχονται..Για αυτό ας προσπαθούμε όσο μπορούμε να ομολογούμε στο μέτρο του ο καθένας με τη ζωή του τον Χριστό,είναι η καλύτερη και σπουδαιότερη ομολογία σε όλους αυτούς που επαίρονται και υψηλοφρονούν. Ο Θεός γνωρίζει και ξέρει τον καθένα ξεχωριστά,ας μη δίνουμε λαβές σε αυτούς τους σκολιούς ώστε να υβρίζεται από τη μαρτυρική ορθόδοξη εκκλησία ο Λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὅπως λέγει ἕνα γνωμικόν, «γιά νά κάνῃς ἐχθρούς, δέν χρειάζεται παρά νά τούς πῇς τήν ΑΛΗΘΕΙΑΝ»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς το γνωστό πρόσωπο (Ε.Μ.): Μάταια επιμένεις να σχολιάζεις στο παρόν ιστολόγιο χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα. Τα ίδια και τα ίδια που επαναλαμβάνεις έχουν αναιρεθεί και αν είχες καλή προαίρεση θα το έβλεπες. Καλή φώτιση και καλή μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή