"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ορθόδοξος φωνἠ εκ του τάφου!

Ο γνωστός οικουμενιστής Σύρου Δωρόθεος έστειλε επιστολή στον "Ορθόδοξο Τύπο" (δείτε την εδώ) στην οποία προσπαθεί αφενός μεν να απολογηθεί για τις αντορθόδοξες ενέργειές του, αφετέρου δε να πλήξει τον ομολογητή Ιερομόναχο π. Ευθύμιο, ο οποίος τόλμησε να διακόψει το μνημόσυνο του αιρετικού προϊσταμένου του. Σε αυτήν την επιστολή προσπάθησε να παρουσιάσει ως συνεργό της αιρετικής στάσεώς του και τον μεγάλο μας Άγιο Νεκτάριο της Αιγίνης, χρησιμοποιώντας κάποια λόγια του τα οποία καταλήγουν ως εξής: "Ὁ μή ἀγαπῶν τούς ἑτεροδόξους ἐπίσκοπος, ὁ μή καί ὑπέρ αὐτῶν ἐργαζόμενος, ἀπό ψευδοῦς κινεῖται ζήλου, διότι ὅπου ἡ ἀγάπη ἐκεῖ καί ἡ ἀλήθεια καί τό φῶς!".
Επειδή όμως εμείς οι γνήσιοι Ορθόδοξοι έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο, παρουσιάζουμε σήμερα, ημέρα μνήμης του πατρός Θεοδωρήτου Μαύρου, κορυφαίου αντιοικουμενιστού θεολόγου, μια φωνή ορθόδοξη και σπουδαία, που ο ίδιος ο π. Θεοδώρητος βγάζει εκ του τάφου, ήτοι την απάντησή του προς τα γραφόμενα του τότε Πρεβέζης Μελετίου Καλαμαρά, με το άρθρο του "Ο Άγιος Νεκτάριος και η στάση του έναντι των αιρέσεων και των σχισμάτων" (περιοδικό "Ο Αγιορείτης" - Μάιος 1997), εκ της οποίας παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα (στο απόσπασμα αυτό αντικαταστήσαμε απλά τα αναφερόμενα στον κ. Μελέτιο με τα σχετικά για τον κ. Δωρόθεο). 
 
 
 
 

2 σχόλια:

  1. Μά τό σαθρόν καί βρωμερόν οἰκοδόμημα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ βασίζεται εἰς τό ψεῦδος, τήν διαστροφήν τῆς Ἀληθείας, τήν ὑποκρισίαν καί τό ἄσβεστον μῖσος των ἐναντίον τῆς Ἀληθείας καί τῶν ἐργατῶν Της! Αὐτά εἶναι τά "ὅπλα" τῶν Οἰκουμενιστῶν. Ἄς μήν ἐκπλησσώμεθα, συνεπῶς, μέ τέτοια κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν "αγαπούσε την αλήθεια", ο Σύρου, ως γράφει το ανυπόγραφο κείμενο παραπάνω, δεν θα είχε την Οικουμενιστική στάση που ακολουθεί πολλά χρόνια, διότι ο αγαπών την Αλήθεια, αγαπών Τον Χριστόν, καθώς ο Χριστός είπε ότι "Εγώ ειμί η αλήθεια!!", και ο αγαπών Τον Χριστόν δεν θα είχε Οικουμενιστικά δαιμονικά "αλισβερίσια", με εχθρούς Του Χριστού και Της Κας Θεοτόκου!!

    Ο αγαπών Τον Χριστόν αγαπά και την αλήθεια των Αγίων δογμάτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Αγία Ορθοδοξία!!

    Επίσης στο τέλος του κειμένου, δεν αντιλαμβάνομαι τα ερωτηματικά του συγγραφέα για τον Σύρου, καθώς είναι αρχαία τακτική των Οικουμενιστών, ΄και των μοντέρνων Θεολόγων σε εισαγωγικά, να υποστηρίζουν τα ατοπήματά τους με ολιγόλογα πατερικά, που φαινομενικά και έντεχνα δείχνουν ότι οι ενέργειές τους είναι Αγιοπατερικές επιταγές.
    Δηλαδή του διαβόλου έργα, για τους αφελείς που τους ακολουθούν....

    ΥΓ Συγχωρήστε με για το μονοτονικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή