"Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον" Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Θα τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών ο μικρός ήρωας Τηλέμαχος

 


 
Ιδιαίτερα εμπνευσμένη ήταν η γενικότερη και συντονισμένη προσπάθεια που έκανε με την πρότασή του ο γιατρός Δημήτρης Αστεριάδης, να βραβευθεί μετά θάνατον ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμηρίκας, από την Ακαδημία Αθηνών, γεγονός που ομόφωνα ψήφισε ο ολομέλειά της. Ο Τηλέμαχος, θα τιμηθεί και το βραβείο έχουν κληθεί να παραλάβουν οι γονείς του, το οποίο απονέμεται για «ηρωική πράξη αυτοθυσίας», όπως αναφέρει η Ακαδημία στη σχετική απόφασή της. 

 

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό ρεπορτάζ, ο Τηλέμαχος βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς του στη Μεσορόπη Καβάλας, όταν ξέσπασε φωτιά σ’ αυτό. Ο ίδιος κατάφερε να βγει ζωντανός, αλλά ξαναγύρισε στο σπίτι για να προσπαθήσει να βγάλει τα δυο αδελφάκια του, τον Ανδρέα 5 και τον Γεράσιμο 7 ετών, αλλά τελικά κάηκαν και τα τρία αδέλφια, αφού δεν μπόρεσαν να βγουν εγκαίρως από το φλεγόμενο σπίτι. 

Η τιμητική εκδήλωση της Ακαδημίας θα γίνει στις 6 το απόγευμα της 20ης Δεκεμβρίου σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

 

Η βράβευση αυτή, καθόλου δεν μπορεί να παρηγορήσει τους γονείς των τριών μικρών παιδιών, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα η αυτοθυσία του μικρού Τηλέμαχου, να βοηθήσει στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, της αδελφικής και παιδικής αγάπης, αλλά και στην διαρκή μνήμη της ηρωικής αυτής πράξης του μικρού, που θυσιάστηκε για να σώσει τα αδελφάκια του. Από την άλλη πλευρά, η Ακαδημία με την βράβευση αυτή, δικαιώνει τον ρόλο της στην κοινωνία, ενώ και ο γιατρός Δημήτρης Αστεριάδης παίρνει τη δική του τιμητική θέση στην τοπική κοινωνία μας, με την πρωτοβουλία που ανέπτυξε επιτυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου